
JADŁOSPIS NR 36 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) Kiełbaski na gorąco z ketchupem i musztardą (gorczyca) Herbata z cytryną i miodem |
Neapolitańska (seler) z makaronem (gluten, jajka)
|
Makaron (gluten, mleko, jajka) z twarogiem (mleko) Kompot wieloowocowy z miodem
|
Koktajl z mango (mleko)
|
|
WTOREK 18.11.2025 |
Zupa mleczna (mleko) z makaronem (gluten, jajka) Bułka maślana (gluten) z masłem (mleko) i miodem Bakalie (orzechy) |
Zupa krem brokułowo-serowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)
|
Potrawka z kurczaka z warzywami (mleko, gluten) Ryż jaśminowy Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego i koperku Woda z cytryną |
Owoc |
|
ŚRODA 19.11.2025 |
Chleb chia (gluten) z masłem (mleko) i pastą z szynki, sera gouda (mleko), jajek (jajka) i ogórka kiszonego Herbata z cytryną i miodem |
Zupa gulaszowa (gluten, mleko) |
Kluski na parze (gluten, jajka, mleko) Sos truskawkowy (mleko) Kompot wieloowocowy z miodem
|
Ryż na mleku (mleko) z polewą truskawkową
|
|
CZWARTEK 20.11.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby, jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko) |
Rosół z ryżem (seler, gluten) |
Lazania mięsna (gluten, mleko) Rukola Woda z cytryną
|
Kisiel z biszkoptami (gluten, jajka)
|
|
PIĄTEK 21.11.2025 |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) Serek wiejski ze szczypiorkiem (mleko) |
Grochowa (seler) z ziemniakami
|
Ryba smażona (ryby, jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko) Szpinak na gęsto (mleko, gluten) Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 37 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK 24.11.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) i pastą drobiowo-warzywną (mleko), ogórek kiszony Herbata z cytryną i miodem |
Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)
|
Knedle z sosem truskawkowym (gluten, jajka, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Jogurt naturalny (mleko) z owocami sezonowymi Słomka ptysiowa (jajka, gluten)
|
|
WTOREK 25.11.2025 |
Kasza manna na mleku (mleko, gluten) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem |
Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)
|
Kotlet drobiowy (mleko, jajka, gluten) w płatkach kukurydzianych Ziemniaki zapiekane Surówka z kapusty pekińskiej, papryki czerwonej i kukurydzy Woda z cytryną |
Owoc |
|
ŚRODA 26.11.2025 |
Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), sałata, jajko (jajka), pomidor, polędwica sopocka, ser gouda (mleko) i ogórek zielony Herbata z cytryną i miodem |
Soczewicowa (seler) z ziemniakami
|
Makaron (gluten, mleko, jajka) z kurczakiem i szpinakiem Kompot wieloowocowy z miodem |
Budyń na mleku (mleko) Herbatniki maślane (gluten, mleko)
|
|
CZWARTEK 27.11.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby, jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko) |
Kalafiorowa (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)
|
Potrawka z kurczaka (mleko, gluten) Ryż jaśminowy Różyczki brokułu na parze Woda z cytryną |
Babka marmurkowa (gluten, jajka) Herbata melisa |
|
PIĄTEK 28.11.2025 |
Chleb słonecznikowy (gluten) z twarożkiem (mleko), rzodkiewką i szczypiorkiem Kawa inka (mleko, gluten) |
Zupa krem z cukinii (seler, mleko) z grzankami (gluten)
|
Placki ziemniaczano-marchewkowe (gluten, jajka) Maślanka (mleko)
|
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

44-310 Radlin
ul. Mielęckiego 13