JADŁOSPIS NR 14 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) Frankfuterki z ketchupem i musztardą (gorczyca) Herbata z cytryną i miodem |
Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)
|
Racuchy z bananami (gluten) Kompot wieloowocowy z miodem |
Budyń na mleku (mleko) Herbatniki maślane (gluten, mleko)
|
WTOREK 15.04.2025 |
Płatki owsiane (gluten) na mleku (mleko) Bułka orkiszowa (gluten) z masłem (mleko), serem gouda (mleko) i rzodkiewką |
Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)
|
Pałki z kurczaka Ziemniaki puree (mleko) Sos (mleko, gluten) Sałatka z buraków Woda z cytryną |
Owoc |
ŚRODA 16.04.2025 |
Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), wędlina, ser gouda (mleko), jajko (jajka), ogórek zielony, pomidor, sałata, szczypiorek Herbata z cytryną i miodem |
Barszcz ukraiński (seler, mleko)
|
Makaron (gluten, mleko, jajka) z kurczakiem i szpinakiem Kompot wieloowocowy z miodem |
Koktajl brzoskwiniowy (mleko)
|
CZWARTEK 17.04.2025 |
Chleb graham (gluten) z masłem (mleko), kremem orzechowym (mleko, orzechy) Kakao (mleko) |
Ogórkowa (seler, mleko) z ryżem
|
Gulasz drobiowy z pieczarkami i ziemniakami Woda z cytryną |
Mus owocowy |
PIĄTEK 18.04.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby, jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko) |
Żurek śląski z ziemniakami i jajkiem (seler, jajka)
|
Pierogi ze szpinakiem (gluten, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 14 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
WTOREK 22.04.2025 |
Zupa mleczna (mleko) z makaronem (gluten, jajka) Bułka maślana (gluten) z masłem (mleko) i miodem Bakalie (orzechy) |
Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem
|
Kluski na parze (gluten, jajka, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem
|
Kasza manna na mleku (mleko, gluten) z cynamonem
|
ŚRODA 23.04.2025 |
Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), kabanosy, ser gouda (mleko), pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, jajko (jajka), szczypiorek Herbata z cytryną i miodem |
Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)
|
Kotlet pożarski (jajka, gluten) Ziemniaki zapiekane Mizeria (mleko) Woda z cytryną |
Owoc |
CZWARTEK 24.04.2025 |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) i pastą twarogowo-waniliową (mleko) Kakao (mleko) |
Solferino z ziemniakami (mleko, seler)
|
Spaghetti bolognese z makaronem (gluten, jajka) Woda z cytryną |
Sałatka owocowa
|
PIĄTEK 25.04.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą jajeczną (jajka) i szczypiorkiem Kawa inka (gluten, mleko) |
Pieczarkowa (seler) z zacierką (gluten, jajka)
|
Ryba smażona (ryby, jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko) Surówka z kapusty kiszonej Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 14 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 28.04.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) i pastą drobiowo-warzywną (mleko), ogórek kiszony Herbata z cytryną i miodem |
Krupnik (seler, gluten)
|
Zapiekanka wegetariańska z makaronem (jajka, gluten, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem
|
Koktajl bananowy (mleko)
|
WTOREK 29.04.2025 |
Płatki granola (gluten, orzechy) na mleku (mleko) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem |
Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)
|
Nuggetsy (jajka, gluten) Ziemniaki Surówka wiosenna Woda z cytryną |
Owoc |
ŚRODA 30.04.2025 |
Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), wędlina, ser gouda (mleko), jajko (jajka), ogórek zielony, pomidor, sałata, szczypiorek Herbata z cytryną i miodem |
Zupa krem z selera (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)
|
Pieczeń wieprzowa Sos pieczarkowym (jajka, gluten, mleko) Kasza gryczana Sałatka z czerwonej kapusty Woda z cytryną |
|
PIĄTEK 02.05.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) i pastą ze śledzi w pomidorach (ryby) Kawa inka (gluten, mleko) |
Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)
|
Naleśniki (gluten, jajka) z twarogiem (mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Mus owocowy |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
44-310 Radlin
ul. Mielęckiego 13