Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

 

 


JADŁOSPIS

NR 09

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

24.02.2025

Hot dog (gluten) (bułka z winerką i ketchupem)

Herbata z cytryną i miodem

Zupa krem brokułowo-serowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)

 

Łazanki (jajka, gluten) z pieczarkami i kapustą kiszoną

Kompot wieloowocowy z miodem

Koktajl malinowy (mleko)

Chrupki kukurydziane

 

WTOREK

25.02.2025

Zupa mleczna (mleko) z makaronem (gluten, jajka) Bułka maślana (gluten) z masłem (mleko) i miodem Bakalie (orzechy)

Rosół (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)

 

Pieczeń wieprzowa  Kluski śląskie (jajka) Sos pieczeniowy (gluten, mleko)

Sałatka z kapusty czerwonej

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

26.02.2025

Chleb chia (gluten) z masłem (mleko) i pastą z szynki, sera gouda (mleko), jajek (jajka) i ogórka kiszonego Herbata z cytryną i miodem

Minestrone (seler, gluten) z fasolką szparagową i makaronem (gluten, jajka)

 

Pulpeciki mięsno-warzywne gotowane w sosie własnym

Kasza pęczak

Surówka z buraczków

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

Budyń na mleku (mleko) Herbatniki maślane (gluten, mleko)

 

TŁUSTY CZWARTEK

27.02.2025

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko), pastą hummus z ciecierzycy i ogórkiem zielonym Kawa inka (gluten, mleko)

Ogórkowa (seler, mleko) z ryżem

 

Gulasz po węgiersku (mleko, gluten)

Placki ziemniaczane (jajka)

Ogórek kiszony

Woda z cytryną

Owoc

Mus owocowy

PIĄTEK

28.02.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą jajeczną (jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko)

 

Neapolitańska (seler) z makaronem (gluten, jajka) i tartym serem gouda (mleko)

 

Pulpety z dorsza (gluten, jajka, ryby) Ziemniaki puree (mleko) 

Surówka z sałaty masłowej, ogórka zielonego i pomidora

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 


JADŁOSPIS

NR 10

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

03.03.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) i pastą drobiowo-warzywną (mleko), ogórek kiszony

Herbata z cytryną i miodem

Zupa krem z cebuli (mleko, seler) z grzankami (gluten)

Zapiekanka ryżowo-brokułowa (mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Jogurt naturalny (mleko) z muesli (mleko, orzechy)

 

WTOREK

04.03.2025

Płatki żytnie (gluten) na mleku (mleko)

Bułka wieloziarnista (gluten) z masłem (mleko), serkiem śmietankowym (mleko) i rzodkiewką

Ryżowa (seler)

 

Karczek gotowany Ciapkapusta

Mini marchewka z sezamem (mleko)

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

05.03.2025

Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), polędwica sopocka, ser gouda (mleko), papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kiełki rzodkiewki

Herbata z cytryną i miodem

Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)

 

Jajko sadzone (jajka) Ziemniaki puree (mleko) 

Marchew z groszkiem (gluten) Kompot  wieloowocowy z miodem

Owoc

Smoothie bananowe (mleko) Słomka ptysiowa (jajka, gluten)

 

CZWARTEK

06.03.2025

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) i pastą twarogowo-owocową (mleko)

Kakao (mleko)

Koperkowa (seler, mleko) z kaszą manną (gluten)

Fasolka po bretońsku Bagietka (gluten)

Woda z cytryną

Owoc

Tarta marchewka z jabłkiem

 

PIĄTEK

07.03.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby, jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko)

 

Żur biały z ziemniakami i jajkiem (seler, jajka)

 

Spaghetti napoli z makaronem (gluten, jajka)

Ser mozzarella tarty (mleko)

Kompot  wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 


JADŁOSPIS

NR 11

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

10.03.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), szynką i ogórkiem kiszonym

Herbata z cytryną i miodem

Zupa krem jarzynowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)

Ryż zapiekany z jabłkami (mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Jogurt naturalny (mleko) z owocami Słomka ptysiowa (jajka, gluten)

 

WTOREK

11.03.2025

Płatki owsiane (gluten) na mleku (mleko)

Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem

Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)

 

Kotlet mielony (jajka, gluten)

Ziemniaki puree (mleko)

Buraczki

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

12.03.2025

Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), serkiem almette (mleko) i łososiem wędzonym (ryby), sałatą, rzodkiewką i szczypiorkiem

Herbata z cytryną i miodem

Barszcz ukraiński (seler, mleko)

 

Łazanki mięsne (jajka, gluten)

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

Kasza manna na mleku (mleko, gluten) z cynamonem

 

CZWARTEK

13.03.2025

Graham (gluten) z masłem (mleko) i pastą tzatziki (mleko)

Kawa inka (mleko, gluten)

Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem

 

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym (mleko)

Mizeria (mleko)

Woda z cytryną

Owoc

Kryształki galaretki z bitą śmietaną (mleko)

 

PIĄTEK

14.03.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby) i jajek (jajka), szczypiorek

Bawarka (mleko)

Pieczarkowa (seler) z zacierką (gluten, jajka)

 

Naleśniki (gluten, jajka) z kremem orzechowym (mleko, orzechy)

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 


JADŁOSPIS

NR 12

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

17.03.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), serem żółtym (mleko) i jajkiem (jajka)

Herbata z cytryną i miodem

Krupnik (seler, gluten)

 

Racuchy z bananami (gluten)

Kompot wieloowocowy z miodem

Pieczona owsianka z owocami (gluten)

 

WTOREK

18.03.2025

Zupa mleczna (mleko) z makaronem (gluten, jajka) Bułka maślana (gluten) z masłem (mleko) i miodem Bakalie (orzechy)

Rosół (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)

 

Kotlet schabowy (mleko, jajka, gluten) Sałatka jarzynowa (jajka, seler, gorczyca)

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

19.03.2025

Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), polędwica sopocka, ser gouda (mleko), papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kiełki rzodkiewki

Herbata z cytryną i miodem

Solferino z ziemniakami (mleko, seler)

 

Zapiekanka gyros (mleko, gluten)

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

Ciasto marchewkowe (gluten, jajka) Kakao (mleko)

CZWARTEK

20.03.2025

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) i pastą twarogowo-waniliową (mleko)

Kakao (mleko)

Zupa krem brokułowo-serowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)

Pieczeń wieprzowa  Kasza bulgur (gluten)  Sos pieczeniowy (gluten, mleko)

Sałata lodowa z sosem vinegret

Woda z cytryną

Owoc

Pieczywo chrupkie Wasa z powidłami

 

PIĄTEK

21.03.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) Jajko (jajka) w sosie jogurtowym (mleko)

Kawa inka (gluten, mleko)

 

Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)

 

Łosoś na parze (ryby) Ziemniaki puree (mleko) Sałatka z brokułu, pomidorków koktajlowych, mozzarelli (mleko) i płatków migdałowych

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 


JADŁOSPIS

NR 13

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

24.03.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko)  Kiełbaski na gorąco z ketchupem i musztardą (gorczyca)

Herbata z cytryną i miodem

Soczewicowa (seler) z ziemniakami

 

Knedle z sosem truskawkowym (gluten, jajka, mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Koktajl borówkowy (mleko) Ciastko owsiane (mleko, gluten, soja)

 

WTOREK

25.03.2025

Płatki granola (gluten, orzechy) na mleku (mleko) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem

Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)

 

Nuggetsy (jajka, gluten)

Ziemniaki zapiekane

Mizeria (mleko)

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

26.03.2025

Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), wędlina, ser gouda (mleko), jajko (jajka), ogórek zielony, pomidor, sałata, szczypiorek

Herbata z cytryną i miodem

Solferino z ziemniakami (mleko, seler)

 

Kaszotto – mięso wieprzowe, kasza pęczak, warzywa (mleko, gluten)

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

Budyń na mleku (mleko)

Herbatniki maślane (gluten, mleko)

 

CZWARTEK

27.03.2025

Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem (mleko), pastą z suszonych pomidorów i twarożku (mleko) z rzodkiewką Bawarka (mleko)

Szpinakowa (seler, mleko) z makaronem (gluten, jajka)

Gulasz drobiowy z pieczarkami i ziemniakami

Woda z cytryną

Owoc

Wafle ryżowe z kremem orzechowym (orzechy, mleko) i bananami

 

PIĄTEK

28.03.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) i pastą ze śledzi w pomidorach (ryby) Kawa inka (gluten, mleko)

Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem

 

Lazania ze szpinakiem (mleko, gluten, jajka)

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 


JADŁOSPIS

NR 14

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

31.03.2025

Hot dog (gluten) (bułka z winerką i ketchupem)

Herbata z cytryną i miodem

Krupnik (seler, gluten)

 

Zapiekanka z makaronowo - warzywna  (jajka, gluten, mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Jogurt naturalny (mleko) z musem mango

 

WTOREK

01.04.2025

Kasza manna na mleku (mleko, gluten)

Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem

 

Rosół (seler) z zacierką (gluten, jajka)

 

Gołąbki niezawijane (gluten, jajka) Ziemniaki

Sos pomidorowy (gluten, mleko) Ogórek kiszony

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

02.04.2025

Chleb chia (gluten) z masłem (mleko) i pastą z szynki, sera gouda (mleko), jajek (jajka) i ogórka kiszonego Herbata z cytryną i miodem

Barszcz czerwony (seler) z ziemniakami

 

Bitki wieprzowe

Kasza gryczana  

Sos cebulowy (mleko, gluten)

Sałatka z kapusty czerwonej

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

Deser z chia i musem truskawkowym (mleko)

 

CZWARTEK

03.04.2025

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko)

Serek wiejski ze szczypiorkiem (mleko)

Kakao (mleko)

Zupa krem z pora (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)

 

Risotto mięsno-warzywne

Woda z cytryną

Owoc

Mus owocowy

PIĄTEK

04.04.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) Jajecznica (jajka, mleko) Kawa inka (gluten, mleko)

 

Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem

 

Miruna smażona w cieście naleśnikowym (ryby, mąka, jajka) Ziemniaki zapiekane Surówka wiosenna Kompot wieloowocowy  miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-02-25 09:11:50
Ilość wyświetleń: 17406
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej