Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

 

 


JADŁOSPIS

NR 27

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

15.09.2025

Hot dog (gluten) (bułka z winerką i ketchupem)

Herbata z cytryną i miodem

Neapolitańska (seler) z makaronem (gluten, jajka) i tartym serem gouda (mleko)

Makaron (gluten, mleko, jajka) z twarogiem (mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

 

Koktajl truskawkowy (mleko)

Chrupki kukurydziane

WTOREK

16.09.2025

Płatki granola (gluten, orzechy) na mleku (mleko) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem

Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)

 

Kotlet mielony (jajka, gluten)

Ziemniaki puree (mleko)

Surówka z ogórka kiszonego i jabłka

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

17.09.2025

Chleb chia (gluten) z masłem (mleko) i pastą z szynki, sera gouda (mleko), jajek (jajka) i ogórka kiszonego Herbata z cytryną i miodem

Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem

 

Fasolka po bretońsku Bagietka (gluten)

Kompot wieloowocowy z miodem

Banan

Kasza manna na mleku (mleko, gluten) z cynamonem

 

CZWARTEK

18.09.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby, jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko)

 

Krupnik (seler, gluten)

 

Pulpety w sosie pomidorowym (gluten, mleko)

Makaron pełnoziarnisty  (gluten)

Sałatka ze świeżych warzyw

Woda z cytryną

Mus truskawkowo-bananowy

 

PIĄTEK

19.09.2025

Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem (mleko), pastą z suszonych pomidorów i twarożku (mleko) z rzodkiewką  Kawa inka (gluten, mleko)

Zupa krem z dyni (seler) z prażonymi pestkami dyni i grzankami (gluten)

 

Paluszki rybne (ryby, jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko) 

Marchewka zasmażana (gluten, mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Śliwki

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 


JADŁOSPIS

NR 28

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

22.09.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), serem żółtym (mleko) i jajkiem (jajka)

Herbata z cytryną i miodem

Ryżowa (seler) z ziemniakami i zieloną pietruszką

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym (gluten, mleko) Makaron pełnoziarnisty (gluten, jajka)

Liście szpinaku

Kompot wieloowocowy z miodem

Jogurt naturalny (mleko) z musem jagodowym

Herbatniki maślane (gluten, mleko)

 

WTOREK

23.09.2025

Płatki owsiane (gluten) na mleku (mleko)

Bułka kanapkowa (gluten) z masłem (mleko), serem gouda (mleko) i rzodkiewką

Owoce w plasterki

Krupnik (seler, gluten)

 

Kotlet drobiowy (mleko, jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko) 

Surówka z selera z orzechami i rodzynkami (jajka, mleko, seler, gorczyca)

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

24.09.2025

Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), sałata, jajko (jajka), pomidor, ogórek zielony, kiełbasa krakowska, ser gouda (mleko), sałata, papryka żółta i szczypiorek

Herbata z cytryną i miodem

Barszcz ukraiński (seler, mleko)

 

Pierogi z serem i truskawkami (gluten, jajka, mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Ryż na mleku (mleko) z polewą truskawkową

 

CZWARTEK

25.09.2025

Chleb graham (gluten) z masłem (mleko), kremem orzechowym (mleko, orzechy) Kakao (mleko)

Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)

 

Duszone udko z kurczaka (mleko)

Kasza bulgur

Buraki

Kompot wieloowocowy z miodem

Kisiel z biszkoptami (gluten, jajka)

 

PIĄTEK

26.09.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko)

Jajko (jajka) w sosie jogurtowym (mleko)

Kawa inka (gluten, mleko)

 

Jarzynowa (seler, mleko) z ziemniakami

 

Ryba smażona (ryby, jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko) 

Kapusta zasmażana (gluten, mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-09-15 08:07:14
Ilość wyświetleń: 18576
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej