Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

 


JADŁOSPIS

NR 33

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

27.10.2025

Hot dog (gluten) (bułka z winerką i ketchupem)

Herbata z cytryną i miodem

Szpinakowa (seler, mleko) z ziemniakami

 

Zapiekanka wegetariańska z makaronem  (jajka, gluten, mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Koktajl z mango (mleko)

 

WTOREK

28.10.2025

Płatki owsiane (gluten) na mleku (mleko)

Bułka wieloziarnista (gluten) z masłem (mleko), serkiem śmietankowym (mleko) i rzodkiewką

Rosół (seler) z makaronem zacierka (gluten, jajka)

 

Gołąbki niezawijane (gluten, jajka)

Ziemniaki

Sos pomidorowy (gluten, mleko) Ogórek kiszony

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

29.10.2025

Chleb chia (gluten) z masłem (mleko) i pastą z szynki, sera gouda (mleko), jajek (jajka) i ogórka kiszonego Herbata z cytryną i miodem

 

Barszcz zabielany (seler, mleko) z ziemniakami

 

Pieczeń wieprzowa  Kluski śląskie (jajka) Sos pieczeniowy (gluten, mleko)

Sałatka z kapusty czerwonej

Kompot wieloowocowy z miodem

Kasza manna na mleku (mleko, gluten) z cynamonem

 

CZWARTEK

30.10.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) i pastą ze śledzi w pomidorach (ryby) Kawa inka (gluten, mleko)

Zupa krem z zielonego groszku (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)

 

Leczo mięsno-warzywne

Ryż jaśminowy

Woda z cytryną

Sałatka owocowa

 

PIĄTEK

31.10.2025

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko), serkiem twarogowo-truskawkowym (mleko)

Kakao (mleko)

Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)

 

Filet z limandy smażony (ryby, mąka, jajka)

Ziemniaki puree (mleko)

Bukiet warzyw na parze

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 


JADŁOSPIS

NR 34

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

03.11.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) Frankfurterki z ketchupem i  musztardą (gorczyca)

Herbata z cytryną i miodem

Ogórkowa z kaszą mazurską (seler, mleko, gluten)

 

Spaghetti napoli z makaronem (gluten, jajka)

Ser mozzarella tarty (mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Koktajl borówkowy (mleko) Ciastko owsiane (mleko, gluten, soja)

 

WTOREK

04.11.2025

Płatki granola (gluten, orzechy) na mleku (mleko) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem

Soczewicowa (seler) z ziemniakami

 

Kotlet schabowy (mleko, jajka, gluten) Sałatka jarzynowa (jajka, seler, gorczyca)

Woda z cytryną

 

Owoc

ŚRODA

05.11.2025

Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), sałata, jajko (jajka), pomidor, kiełbasa krakowska, ser gouda (mleko), sałata, papryka żółta i szczypiorek

Herbata z cytryną i miodem

Rosół (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)

 

Bigos

Bułka kanapkowa (gluten)

Kompot wieloowocowy z miodem

Budyń na mleku (mleko)

Herbatniki maślane (gluten, mleko)

 

CZWARTEK

06.11.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby) i jajek (jajka), ogórek kiszony, szczypiorek

Bawarka (mleko)

Zupa krem z cukinii (seler, mleko) z grzankami (gluten)

 

Kalafior zapiekany z jajkiem (jajka, mleko) Ziemniaki puree (mleko)

Mini marchewka z sezamem (sezam, mleko)

Woda z cytryną

Wafle ryżowe z kremem orzechowym (orzechy, mleko) i bananami

PIĄTEK

07.11.2025

Chleb graham (gluten) z masłem (mleko), kremem orzechowym (mleko, orzechy) Kakao (mleko)

Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem (jajka, gluten)

 

Filet z miruny smażony (ryby, gluten, jajka) Ziemniaki

Kapusta kiszona zasmażana z koperkiem (gluten)

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 


JADŁOSPIS

NR 35

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

10.11.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), serem żółtym (mleko) i jajkiem (jajka)

Herbata z cytryną i miodem

Zupa krem jarzynowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)

Naleśniki (gluten, jajka) z twarogiem (mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Mus owocowy

ŚRODA

12.11.2025

Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), polędwica sopocka, ser gouda (mleko), papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kiełki rzodkiewki

Herbata z cytryną i miodem

Fasolowa (seler) z ziemniakami

 

Racuszki drożdżowe (gluten, jajka,) z dżemem

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

CZWARTEK

13.11.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) i pastą ze śledzi w pomidorach (ryby) Kawa inka (gluten, mleko)

Kalafiorowa (seler) z kaszą manną (gluten)

 

Pałki z kurczaka

Kasza bulgur

Sos (mleko, gluten)

Sałatka z buraków

Woda z cytryną

Pieczywo chrupkie Wasa z powidłami

 

PIĄTEK

14.11.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą jajeczną (jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko)

Krupnik (seler, gluten)

 

Paluszki rybne (ryby, mąka, jajka)

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej

Kompot wieloowocowy  miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-10-27 13:32:29
Ilość wyświetleń: 19280
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej