JADŁOSPIS NR 09 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 24.02.2025 |
Hot dog (gluten) (bułka z winerką i ketchupem) Herbata z cytryną i miodem |
Zupa krem brokułowo-serowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)
|
Łazanki (jajka, gluten) z pieczarkami i kapustą kiszoną Kompot wieloowocowy z miodem |
Koktajl malinowy (mleko) Chrupki kukurydziane
|
WTOREK 25.02.2025 |
Zupa mleczna (mleko) z makaronem (gluten, jajka) Bułka maślana (gluten) z masłem (mleko) i miodem Bakalie (orzechy) |
Rosół (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)
|
Pieczeń wieprzowa Kluski śląskie (jajka) Sos pieczeniowy (gluten, mleko) Sałatka z kapusty czerwonej Woda z cytryną |
Owoc |
ŚRODA 26.02.2025 |
Chleb chia (gluten) z masłem (mleko) i pastą z szynki, sera gouda (mleko), jajek (jajka) i ogórka kiszonego Herbata z cytryną i miodem |
Minestrone (seler, gluten) z fasolką szparagową i makaronem (gluten, jajka)
|
Pulpeciki mięsno-warzywne gotowane w sosie własnym Kasza pęczak Surówka z buraczków Kompot wieloowocowy z miodem Owoc |
Budyń na mleku (mleko) Herbatniki maślane (gluten, mleko)
|
TŁUSTY CZWARTEK 27.02.2025 |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko), pastą hummus z ciecierzycy i ogórkiem zielonym Kawa inka (gluten, mleko) |
Ogórkowa (seler, mleko) z ryżem
|
Gulasz po węgiersku (mleko, gluten) Placki ziemniaczane (jajka) Ogórek kiszony Woda z cytryną Owoc |
Mus owocowy |
PIĄTEK 28.02.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą jajeczną (jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko)
|
Neapolitańska (seler) z makaronem (gluten, jajka) i tartym serem gouda (mleko)
|
Pulpety z dorsza (gluten, jajka, ryby) Ziemniaki puree (mleko) Surówka z sałaty masłowej, ogórka zielonego i pomidora Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 10 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 03.03.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) i pastą drobiowo-warzywną (mleko), ogórek kiszony Herbata z cytryną i miodem |
Zupa krem z cebuli (mleko, seler) z grzankami (gluten) |
Zapiekanka ryżowo-brokułowa (mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Jogurt naturalny (mleko) z muesli (mleko, orzechy)
|
WTOREK 04.03.2025 |
Płatki żytnie (gluten) na mleku (mleko) Bułka wieloziarnista (gluten) z masłem (mleko), serkiem śmietankowym (mleko) i rzodkiewką |
Ryżowa (seler)
|
Karczek gotowany Ciapkapusta Mini marchewka z sezamem (mleko) Woda z cytryną |
Owoc |
ŚRODA 05.03.2025 |
Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), polędwica sopocka, ser gouda (mleko), papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kiełki rzodkiewki Herbata z cytryną i miodem |
Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)
|
Jajko sadzone (jajka) Ziemniaki puree (mleko) Marchew z groszkiem (gluten) Kompot wieloowocowy z miodem Owoc |
Smoothie bananowe (mleko) Słomka ptysiowa (jajka, gluten)
|
CZWARTEK 06.03.2025 |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) i pastą twarogowo-owocową (mleko) Kakao (mleko) |
Koperkowa (seler, mleko) z kaszą manną (gluten) |
Fasolka po bretońsku Bagietka (gluten) Woda z cytryną Owoc |
Tarta marchewka z jabłkiem
|
PIĄTEK 07.03.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby, jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko)
|
Żur biały z ziemniakami i jajkiem (seler, jajka)
|
Spaghetti napoli z makaronem (gluten, jajka) Ser mozzarella tarty (mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 11 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), szynką i ogórkiem kiszonym Herbata z cytryną i miodem |
Zupa krem jarzynowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten) |
Ryż zapiekany z jabłkami (mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Jogurt naturalny (mleko) z owocami Słomka ptysiowa (jajka, gluten)
|
WTOREK 11.03.2025 |
Płatki owsiane (gluten) na mleku (mleko) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem |
Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)
|
Kotlet mielony (jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko) Buraczki Woda z cytryną |
Owoc |
ŚRODA 12.03.2025 |
Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), serkiem almette (mleko) i łososiem wędzonym (ryby), sałatą, rzodkiewką i szczypiorkiem Herbata z cytryną i miodem |
Barszcz ukraiński (seler, mleko)
|
Łazanki mięsne (jajka, gluten) Kompot wieloowocowy z miodem Owoc |
Kasza manna na mleku (mleko, gluten) z cynamonem
|
CZWARTEK 13.03.2025 |
Graham (gluten) z masłem (mleko) i pastą tzatziki (mleko) Kawa inka (mleko, gluten) |
Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem
|
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym (mleko) Mizeria (mleko) Woda z cytryną Owoc |
Kryształki galaretki z bitą śmietaną (mleko)
|
PIĄTEK 14.03.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby) i jajek (jajka), szczypiorek Bawarka (mleko) |
Pieczarkowa (seler) z zacierką (gluten, jajka)
|
Naleśniki (gluten, jajka) z kremem orzechowym (mleko, orzechy) Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 12 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 17.03.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), serem żółtym (mleko) i jajkiem (jajka) Herbata z cytryną i miodem |
Krupnik (seler, gluten)
|
Racuchy z bananami (gluten) Kompot wieloowocowy z miodem |
Pieczona owsianka z owocami (gluten)
|
WTOREK 18.03.2025 |
Zupa mleczna (mleko) z makaronem (gluten, jajka) Bułka maślana (gluten) z masłem (mleko) i miodem Bakalie (orzechy) |
Rosół (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)
|
Kotlet schabowy (mleko, jajka, gluten) Sałatka jarzynowa (jajka, seler, gorczyca) Woda z cytryną |
Owoc |
ŚRODA 19.03.2025 |
Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), polędwica sopocka, ser gouda (mleko), papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kiełki rzodkiewki Herbata z cytryną i miodem |
Solferino z ziemniakami (mleko, seler)
|
Zapiekanka gyros (mleko, gluten) Kompot wieloowocowy z miodem Owoc |
Ciasto marchewkowe (gluten, jajka) Kakao (mleko) |
CZWARTEK 20.03.2025 |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) i pastą twarogowo-waniliową (mleko) Kakao (mleko) |
Zupa krem brokułowo-serowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten) |
Pieczeń wieprzowa Kasza bulgur (gluten) Sos pieczeniowy (gluten, mleko) Sałata lodowa z sosem vinegret Woda z cytryną Owoc |
Pieczywo chrupkie Wasa z powidłami
|
PIĄTEK 21.03.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) Jajko (jajka) w sosie jogurtowym (mleko) Kawa inka (gluten, mleko)
|
Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)
|
Łosoś na parze (ryby) Ziemniaki puree (mleko) Sałatka z brokułu, pomidorków koktajlowych, mozzarelli (mleko) i płatków migdałowych Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 13 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 24.03.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) Kiełbaski na gorąco z ketchupem i musztardą (gorczyca) Herbata z cytryną i miodem |
Soczewicowa (seler) z ziemniakami
|
Knedle z sosem truskawkowym (gluten, jajka, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Koktajl borówkowy (mleko) Ciastko owsiane (mleko, gluten, soja)
|
WTOREK 25.03.2025 |
Płatki granola (gluten, orzechy) na mleku (mleko) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem |
Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)
|
Nuggetsy (jajka, gluten) Ziemniaki zapiekane Mizeria (mleko) Woda z cytryną |
Owoc |
ŚRODA 26.03.2025 |
Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), wędlina, ser gouda (mleko), jajko (jajka), ogórek zielony, pomidor, sałata, szczypiorek Herbata z cytryną i miodem |
Solferino z ziemniakami (mleko, seler)
|
Kaszotto – mięso wieprzowe, kasza pęczak, warzywa (mleko, gluten) Kompot wieloowocowy z miodem Owoc |
Budyń na mleku (mleko) Herbatniki maślane (gluten, mleko)
|
CZWARTEK 27.03.2025 |
Chleb wieloziarnisty (gluten) z masłem (mleko), pastą z suszonych pomidorów i twarożku (mleko) z rzodkiewką Bawarka (mleko) |
Szpinakowa (seler, mleko) z makaronem (gluten, jajka) |
Gulasz drobiowy z pieczarkami i ziemniakami Woda z cytryną Owoc |
Wafle ryżowe z kremem orzechowym (orzechy, mleko) i bananami
|
PIĄTEK 28.03.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) i pastą ze śledzi w pomidorach (ryby) Kawa inka (gluten, mleko) |
Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem
|
Lazania ze szpinakiem (mleko, gluten, jajka) Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 14 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025 |
Hot dog (gluten) (bułka z winerką i ketchupem) Herbata z cytryną i miodem |
Krupnik (seler, gluten)
|
Zapiekanka z makaronowo - warzywna (jajka, gluten, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Jogurt naturalny (mleko) z musem mango
|
WTOREK 01.04.2025 |
Kasza manna na mleku (mleko, gluten) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem
|
Rosół (seler) z zacierką (gluten, jajka)
|
Gołąbki niezawijane (gluten, jajka) Ziemniaki Sos pomidorowy (gluten, mleko) Ogórek kiszony Woda z cytryną |
Owoc |
ŚRODA 02.04.2025 |
Chleb chia (gluten) z masłem (mleko) i pastą z szynki, sera gouda (mleko), jajek (jajka) i ogórka kiszonego Herbata z cytryną i miodem |
Barszcz czerwony (seler) z ziemniakami
|
Bitki wieprzowe Kasza gryczana Sos cebulowy (mleko, gluten) Sałatka z kapusty czerwonej Kompot wieloowocowy z miodem Owoc |
Deser z chia i musem truskawkowym (mleko)
|
CZWARTEK 03.04.2025 |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) Serek wiejski ze szczypiorkiem (mleko) Kakao (mleko) |
Zupa krem z pora (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)
|
Risotto mięsno-warzywne Woda z cytryną Owoc |
Mus owocowy |
PIĄTEK 04.04.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) Jajecznica (jajka, mleko) Kawa inka (gluten, mleko)
|
Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem
|
Miruna smażona w cieście naleśnikowym (ryby, mąka, jajka) Ziemniaki zapiekane Surówka wiosenna Kompot wieloowocowy miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
44-310 Radlin
ul. Mielęckiego 13