
JADŁOSPIS NR 33 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK 27.10.2025 |
Hot dog (gluten) (bułka z winerką i ketchupem) Herbata z cytryną i miodem |
Szpinakowa (seler, mleko) z ziemniakami
|
Zapiekanka wegetariańska z makaronem (jajka, gluten, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Koktajl z mango (mleko)
|
|
WTOREK 28.10.2025 |
Płatki owsiane (gluten) na mleku (mleko) Bułka wieloziarnista (gluten) z masłem (mleko), serkiem śmietankowym (mleko) i rzodkiewką |
Rosół (seler) z makaronem zacierka (gluten, jajka)
|
Gołąbki niezawijane (gluten, jajka) Ziemniaki Sos pomidorowy (gluten, mleko) Ogórek kiszony Woda z cytryną |
Owoc |
|
ŚRODA 29.10.2025 |
Chleb chia (gluten) z masłem (mleko) i pastą z szynki, sera gouda (mleko), jajek (jajka) i ogórka kiszonego Herbata z cytryną i miodem
|
Barszcz zabielany (seler, mleko) z ziemniakami
|
Pieczeń wieprzowa Kluski śląskie (jajka) Sos pieczeniowy (gluten, mleko) Sałatka z kapusty czerwonej Kompot wieloowocowy z miodem |
Kasza manna na mleku (mleko, gluten) z cynamonem
|
|
CZWARTEK 30.10.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) i pastą ze śledzi w pomidorach (ryby) Kawa inka (gluten, mleko) |
Zupa krem z zielonego groszku (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)
|
Leczo mięsno-warzywne Ryż jaśminowy Woda z cytryną |
Sałatka owocowa
|
|
PIĄTEK 31.10.2025 |
Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko), serkiem twarogowo-truskawkowym (mleko) Kakao (mleko) |
Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)
|
Filet z limandy smażony (ryby, mąka, jajka) Ziemniaki puree (mleko) Bukiet warzyw na parze Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 34 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) Frankfurterki z ketchupem i musztardą (gorczyca) Herbata z cytryną i miodem |
Ogórkowa z kaszą mazurską (seler, mleko, gluten)
|
Spaghetti napoli z makaronem (gluten, jajka) Ser mozzarella tarty (mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Koktajl borówkowy (mleko) Ciastko owsiane (mleko, gluten, soja)
|
|
WTOREK 04.11.2025 |
Płatki granola (gluten, orzechy) na mleku (mleko) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem |
Soczewicowa (seler) z ziemniakami
|
Kotlet schabowy (mleko, jajka, gluten) Sałatka jarzynowa (jajka, seler, gorczyca) Woda z cytryną
|
Owoc |
|
ŚRODA 05.11.2025 |
Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), sałata, jajko (jajka), pomidor, kiełbasa krakowska, ser gouda (mleko), sałata, papryka żółta i szczypiorek Herbata z cytryną i miodem |
Rosół (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)
|
Bigos Bułka kanapkowa (gluten) Kompot wieloowocowy z miodem |
Budyń na mleku (mleko) Herbatniki maślane (gluten, mleko)
|
|
CZWARTEK 06.11.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby) i jajek (jajka), ogórek kiszony, szczypiorek Bawarka (mleko) |
Zupa krem z cukinii (seler, mleko) z grzankami (gluten)
|
Kalafior zapiekany z jajkiem (jajka, mleko) Ziemniaki puree (mleko) Mini marchewka z sezamem (sezam, mleko) Woda z cytryną |
Wafle ryżowe z kremem orzechowym (orzechy, mleko) i bananami |
|
PIĄTEK 07.11.2025 |
Chleb graham (gluten) z masłem (mleko), kremem orzechowym (mleko, orzechy) Kakao (mleko) |
Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem (jajka, gluten)
|
Filet z miruny smażony (ryby, gluten, jajka) Ziemniaki Kapusta kiszona zasmażana z koperkiem (gluten) Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta
JADŁOSPIS NR 35 |
ŚNIADANIE |
ZUPA |
II DANIE |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK 10.11.2025 |
Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko), serem żółtym (mleko) i jajkiem (jajka) Herbata z cytryną i miodem |
Zupa krem jarzynowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten) |
Naleśniki (gluten, jajka) z twarogiem (mleko) Kompot wieloowocowy z miodem |
Mus owocowy |
|
ŚRODA 12.11.2025 |
Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), polędwica sopocka, ser gouda (mleko), papryka czerwona, pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, kiełki rzodkiewki Herbata z cytryną i miodem |
Fasolowa (seler) z ziemniakami
|
Racuszki drożdżowe (gluten, jajka,) z dżemem Kompot wieloowocowy z miodem |
Owoc |
|
CZWARTEK 13.11.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) i pastą ze śledzi w pomidorach (ryby) Kawa inka (gluten, mleko) |
Kalafiorowa (seler) z kaszą manną (gluten)
|
Pałki z kurczaka Kasza bulgur Sos (mleko, gluten) Sałatka z buraków Woda z cytryną |
Pieczywo chrupkie Wasa z powidłami
|
|
PIĄTEK 14.11.2025 |
Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą jajeczną (jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko) |
Krupnik (seler, gluten)
|
Paluszki rybne (ryby, mąka, jajka) Ziemniaki Surówka z kapusty kiszonej Kompot wieloowocowy miodem |
Owoc |
UWAGA!
W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik nr II Rozporządzenia 1169/2011).
Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie
Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

44-310 Radlin
ul. Mielęckiego 13