Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

 


JADŁOSPIS

NR 14

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

14.04.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) Frankfuterki z ketchupem i  musztardą (gorczyca)

Herbata z cytryną i miodem

Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)

 

Racuchy z bananami (gluten)

Kompot wieloowocowy z miodem

Budyń na mleku (mleko)

Herbatniki maślane (gluten, mleko)

 

WTOREK

15.04.2025

Płatki owsiane (gluten) na mleku (mleko)

Bułka orkiszowa (gluten) z masłem (mleko), serem gouda (mleko) i rzodkiewką

Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)

 

Pałki z kurczaka Ziemniaki puree (mleko)

Sos (mleko, gluten) Sałatka z buraków

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

16.04.2025

Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), wędlina, ser gouda (mleko), jajko (jajka), ogórek zielony, pomidor, sałata, szczypiorek

Herbata z cytryną i miodem

Barszcz ukraiński (seler, mleko)

 

Makaron (gluten, mleko, jajka) z kurczakiem i szpinakiem

Kompot wieloowocowy z miodem

Koktajl brzoskwiniowy (mleko)

 

CZWARTEK

17.04.2025

Chleb graham (gluten) z masłem (mleko), kremem orzechowym (mleko, orzechy) Kakao (mleko)

Ogórkowa (seler, mleko) z ryżem

 

Gulasz drobiowy z pieczarkami i ziemniakami

Woda z cytryną

Mus owocowy

PIĄTEK

18.04.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą z tuńczyka (ryby, jajka) i szczypiorkiem Bawarka (mleko)

Żurek śląski z ziemniakami i jajkiem (seler, jajka)

 

Pierogi ze szpinakiem (gluten, mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 

 

 

 

 

 

 


JADŁOSPIS

NR 14

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

WTOREK

22.04.2025

Zupa mleczna (mleko) z makaronem (gluten, jajka) Bułka maślana (gluten) z masłem (mleko) i miodem Bakalie (orzechy)

Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem

 

Kluski na parze (gluten, jajka, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem

 

Kasza manna na mleku (mleko, gluten) z cynamonem

 

ŚRODA

23.04.2025

Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), kabanosy, ser gouda (mleko),  pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, jajko (jajka), szczypiorek Herbata z cytryną i miodem

Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)

 

Kotlet pożarski (jajka, gluten)

Ziemniaki zapiekane Mizeria (mleko)

Woda z cytryną

Owoc

CZWARTEK

24.04.2025

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) i pastą twarogowo-waniliową (mleko)

Kakao (mleko)

Solferino z ziemniakami (mleko, seler)

 

Spaghetti bolognese z makaronem (gluten, jajka)

Woda z cytryną

Sałatka owocowa

 

 

PIĄTEK

25.04.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą jajeczną (jajka) i szczypiorkiem Kawa inka (gluten, mleko)

Pieczarkowa (seler) z zacierką (gluten, jajka)

 

Ryba smażona (ryby, jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko) 

Surówka z kapusty kiszonej

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 

 

 

 

 

 

 

 


JADŁOSPIS

NR 14

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

28.04.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) i pastą drobiowo-warzywną (mleko), ogórek kiszony

Herbata z cytryną i miodem

Krupnik (seler, gluten)

 

Zapiekanka wegetariańska z makaronem  (jajka, gluten, mleko)

 Kompot wieloowocowy z miodem

 

Koktajl bananowy (mleko)

 

WTOREK

29.04.2025

Płatki granola (gluten, orzechy) na mleku (mleko) Rogal (gluten) z masłem (mleko) i dżemem

Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)

 

Nuggetsy (jajka, gluten)

Ziemniaki

Surówka wiosenna

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

30.04.2025

Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), wędlina, ser gouda (mleko), jajko (jajka), ogórek zielony, pomidor, sałata, szczypiorek

Herbata z cytryną i miodem

Zupa krem z selera (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)

 

Pieczeń wieprzowa Sos pieczarkowym (jajka, gluten, mleko) Kasza gryczana

Sałatka z czerwonej kapusty

Woda z cytryną

 

PIĄTEK

02.05.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko) i pastą ze śledzi w pomidorach (ryby) Kawa inka (gluten, mleko)

Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)

 

Naleśniki (gluten, jajka) z twarogiem (mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Mus owocowy

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-04-14 12:55:43
Ilość wyświetleń: 17691
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej