Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu

 

 


JADŁOSPIS

NR 26

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

01.09.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko)  Kiełbaski na gorąco z ketchupem i musztardą (gorczyca)

Herbata z cytryną i miodem

Krupnik (seler, gluten)

 

Spaghetti napoli z makaronem (gluten, jajka)

Ser mozzarella tarty (mleko)

Kompot wieloowocowy z miodem

Koktajl truskawkowy (mleko)

Chrupki kukurydziane

 

WTOREK

02.09.2025

Płatki owsiane (gluten) na mleku (mleko)

Bułka maślana (gluten) z masłem (mleko) i powidłami Bakalie (orzechy)

Rosół (seler) z makaronem (gluten, jajka)

 

Nuggetsy (jajka, gluten)

Ziemniaki zapiekane

Surówka coleslaw (jajka)

Woda z cytryną

 

Owoc

ŚRODA

03.09.2025

Kanapki: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), wędlina, ser gouda (mleko), jajko (jajka), ogórek zielony, pomidor, sałata, szczypiorek

Herbata z cytryną i miodem

Kalafiorowa (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)

 

Pieczeń wieprzowa  Kasza mazurska (gluten) 

Sos pieczeniowy (gluten, mleko)

Sałatka z czerwonej kapusty

Kompot wieloowocowy z miodem

Budyń na mleku (mleko)

Herbatniki maślane (gluten, mleko)

 

CZWARTEK

04.09.2025

Chleb słonecznikowy (gluten) z masłem (mleko) i pastą twarogowo-owocową (mleko)

Kakao (mleko)

Pomidorowa (seler, mleko) z makaronem (jajka, gluten)

 

Potrawka z kurczaka (mleko, gluten)

Ryż jaśminowy Różyczki brokułu na parze

Woda z cytryną

 

Galaretka

PIĄTEK

05.09.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą jajeczną (jajka) z awokado

Kawa inka (gluten, mleko)

Ogórkowa (seler, mleko) z ryżem

 

Ryba smażona (ryby, jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko) 

Surówka z kapusty kiszonej

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 

 

 

 

 


JADŁOSPIS

NR 26

ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

08.09.2025

Chleb pszenno-żytni (gluten) z masłem (mleko) i pastą drobiowo-warzywną (mleko), ogórek kiszony

Herbata z cytryną i miodem

Soczewicowa (seler) z ziemniakami

 

Kluski na parze (gluten, jajka, mleko) Kompot wieloowocowy z miodem

 

Smoothie bananowe (mleko) Słomka ptysiowa (jajka, gluten)

 

WTOREK

09.09.2025

Zupa mleczna (mleko) z makaronem (gluten, jajka)

Bułka wieloziarnista (gluten) z masłem (mleko), serkiem śmietankowym (mleko) i rzodkiewką

Rosół (seler) z lanym ciastem (gluten, jajka)

 

Kotlet schabowy (mleko, jajka, gluten) Ziemniaki puree (mleko)

Fasolka szparagowa

Woda z cytryną

Owoc

ŚRODA

09.09.2025

Szwedzki stół: Chleb chia (gluten) z masłem (mleko), kabanosy, ser gouda (mleko),  pomidorki koktajlowe, sałata masłowa, jajko (jajka), szczypiorek Herbata z cytryną i miodem

Pomidorowa (seler, mleko) z ryżem

 

Makaron (gluten, mleko, jajka) z kurczakiem i szpinakiem

Kompot wieloowocowy z miodem

Kasza manna na mleku (mleko, gluten) z cynamonem

 

CZWARTEK

10.09.2025

Chleb rodzinny z masłem (mleko), serkiem almette (mleko) i łososiem wędzonym (ryby), sałatą, rzodkiewką i szczypiorkiem

Bawarka (mleko)

Zupa krem brokułowo-serowy (seler, mleko) z groszkiem ptysiowym (jajka, gluten)

 

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym (mleko)

Mizeria (mleko)

Woda z cytryną

Sałatka owocowa

PIĄTEK

11.09.2025

Chleb rodzinny (gluten) z masłem (mleko), pastą hummus z ciecierzycy i ogórkiem zielonym Kawa inka (gluten, mleko)

Żurek śląski z ziemniakami i jajkiem (seler, jajka)

 

Pulpeciki rybne w czerwonym sosie greckim (ryby)

Ryż brązowy

Kompot wieloowocowy z miodem

Owoc

 

UWAGA!

W nawiasach zostały wypisane produkty i substancje zawierające alergeny lub powodujące reakcje alergiczne (Załącznik  nr II Rozporządzenia 1169/2011).

Dyrekcja zastrzega sobie prawo zmian w w/w jadłospisie

Szczegółowy wykaz składników jest do wglądu u intendenta

 

 

 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-08-25 19:13:35
Ilość wyświetleń: 18484
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej